Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Babyland

Tempurkudde till barn eller Wellpur?

Jag köpte en tempurkudde till bra pris för några år sedan. Det visade sig ganska snart att sonen på 2 år också gillade tempurkudden. Eller rättare sagt, han lade beslag på den… Kudden är dock lite för hög för honom och sedan ville jag ha tillbaka min kudde. Därför började jakten efter en lämplig tempurkudde för barn.

Jag började direkt söka igenom Jysks sortiment av olika Wellpur-kuddar. Wellpur är en billigare variant av memoryskumkudde än originalet Tempur. En original ligger på runt 1000 kr och en Wellpur kostar från några hundralappar.

Vis av erfarenhet att “olyckor” lätt händer och att memoryskumkuddar inte är lätta att tvätta, så var jag inte sugen att lägga för mycket pengar.

Wellpur för barn

Tempurkudde till barnJag stegade in i Jyskbutiken och hade i princip bestämt att jag skulle köpa Wellpur Olden. Det var den lägsta kudden jag hade hittat på nätet, endast 8 cm hög. Dessutom kändes den ganska mjuk i butiken. Klart mjukare än min Tempur original. Och priset 250 kr kändes ok också.

Jag plockade en kudde och var på väg mot kassan när en anställd hejade och frågade ifall jag behövde hjälp (jo, detta händer oftare nära stängningsdags eller hur?).

Sa att jag ska köpa en kudde till en 2-åring och vad tror du om den här? (Olden)
Hon sa direkt, nej, den är lite för hård/fast för barn. Hon plockade istället fram en annan Wellpur-kudde Evje kids som marknadsförs så här:

“Exklusiv kudde i tryckavlastande AIR memoryskum. Kudden är speciellt utformad för barn i åldrarna 3-12 år.”

Kunde bara konstatera att Evje var gjord i klart mjukare material än Olden. Ingen nackdel att priset var 50 kr lägre heller (200 kr).

Hur trivs sonen med sin Evje då? Jo, väldigt bra, han sover utmärkt på den. Enda nackdelen jag kan se är att kudden är ganska liten, som de flesta andra barnkuddar. 40×26 cm, jämfört med Olden som är 55×35.

Original Tempurkudde för barn?

Vill du satsa på originalet, så finns det en original Tempurkudde för barn också! Den heter Tempur original junior. Den har jag varken känt på eller testat, så kan inte uttala mig om mjukheten. Storleksmässigt är den identisk med Wellpur Evje, 40×26 cm. Rekommenderat pris är 895 kr, men det brukar ofta finnas rabatt på 10-15 % när det gäller Tempur.

Har du erfarenhet av eller frågor om memoryskumkuddar för barn? Lämna gärna en kommentar nedan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to top